Recept: Morot

Recept: Morot

Frästa morötter

Morötter

Purolök (kom ihåg att du kan använda Hela purjon!)

Färsk eller torkad ingefära

Vitlök, örtsalt.


  • Skiva morötter och purjo fint. stek i olivolja tillsammans kryddor.


    *   *   *   *   *   *   *

    Ugnsbakad morot

    Morot

    Olivolja

    Kryddor, t.ex färsk timjan, mejram. Gurkmeja, ingefära, rosmarin.

    Färsk vitlök, örtsalt.



    • Ugn 175°. Skala och klyfta morötterna. Lägg i en ugnsform eller på djup plåt. Krydda och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen,


    *   *   *   *   *   *   *


    Morotsjuz

    Morötter

    Om du vill, apelsin/citron


    • Använd råsaftcentrifug eller juicepress,
      Lägg i morötterna.
      - Vill du använda kvarvarande morotsfibrer, gör det innan du tillsätter citrusfrukten. Morotsfibrerna ger spänst och färg till andra rätter, t.ex kex, bröd, grytor, kakor, pannkakor...
      Valfritt: mixa ner apelsin/citron om du vill ha syrligare smak. Mums! Drick direkt!


    *   *   *   *   *   *   *

    Några morotstips


    • Variera din sallad, använd potatisskalaren för flortunna strimlor.
    • Införskaffa en Spirulizer för att göra "morotspasta-strimlor"
    • Finriv eller Grovriv morot med rivjärnet, blanda ner i maträtten..


    Recept/Anette (2022)

    Fler morotstips...


    Använd vanlig osthyvel för att göra långa strimlor Stek med curry och dina favoritkryddor. Tillsätt lök. Därefter tomatkross. Låt puttra..


    Råriven morot är toppen!

    Finriv morötter, tillsätt färsk citron.


    Skär morot i stavar, dippa i din favoritdip

    Enkel avokadodip med citron, rödlök och tomat blir gott som dipsås.


    Dela med dig av dina favoritrecept!

    Maila: info@enskedegardskoloni.se  >>


    Recept & tips/Anette (2022)